Puppy-pakket

Jong en onervaren

Waarom is het puppy-pakket zo belangrijk?

De puppytijd is een heel belangrijke fase in het leven van onze hond. Vooral tussen de 12 en 18 weken zijn heel cruciale weken waarin pups leren om hun angsten onder controle te houden.

Daarom is het heel belangrijk om in die belangrijke weken al eens langs te komen in het hondentrimsalon met jouw puppy. Hij/zij kan dan wennen aan de geluiden, de indrukken en de trimmer (meer info vind je hier).

Het puppy-pakket is hiervoor de ideale manier om jouw puppy te laten kennismaken met het gebeuren van het trimsalon. Ik leg even uit hoe ik te werk ga.

puppy-pakket lhasa

In het puppy-pakket zitten 3 trimbeurten inbegrepen:

Trimbeurt 1: Gewenning van de ruimte, de mensen en de materialen (+-30 min)

In deze beurt doen we – naar ons idee – niet zo veel. Hier is het vooral belangrijk dat de pup zich op zijn gemak voelt en lekker kan rond snuffelen. Hij/zij wordt wel eens in het bad gezet, maar nog niet gewassen. Ik laat de kraan eens lopen, om aan het geluid te wennen, en aai hem/haar om te tonen dat alles ok is. Ook zet ik de blazer even aan, ga ik eens over zijn vacht met een zachte borstel en stel ik hem gerust. Na deze beurt heeft de pup al heel wat te verwerken.

Trimbeurt 2: Gewenning van het trimmen (+-30 min)

De 2de trimbeurt is gelijkaardig aan de eerste keer, met dat verschil dat ik hierbij al eens de schaar gebruik, het scheerapparaat al eens laat voelen en de nageltjes knip indien nodig.

Trimbeurt 3: Wassen en drogen (+-45 min)

In de 3de, en tevens laatste, trimbeurt van het puppy-pakket was ik jouw puppy een eerste keer volledig met een hele milde shampoo en maak ik hem/haar droog met de droger. Indien nodig knip ik hier en daar wat uitstekende haartjes af.

Puppy-pakket hovawart

Bij deze 3 beurten is het aangeraden dat het baasje er bij blijft. Zo heeft de pup een herkenningspunt en een houvast als het wat onzeker is. Na deze beurten kan dan een volwaardige trimbeurt ingeboekt worden, en hoeft het baasje er niet meer bij te blijven.

Dit pakket wordt aangeboden aan pups tussen de 10 en de 22 weken (5 maand) en kost 50 euro voor het ganse pakket (i.p.v. 70 euro).

Is jouw pup ouder dan 5 maand, dan is een jeugd-pakket niet meer van toepassing en zal de normale prijs voor een trimbeurt worden aangerekend.

Ik raad aan om niet te veel tijd tussen de 3 trimbeurten te laten. Hoe sneller jouw pup gewend wordt aan alle activiteiten van het salon, hoe makkelijker het is om hem rustig te houden.

Overtuigd van het puppy-pakket?​

Ben je overtuigd en wil je graag een puppy-pakket boeken, meldt dit dan zeker bij de boeking van de eerste beurt. Zo kunnen we onmiddellijk de 3 momenten inplannen en komen we achteraf niet tot de vaststelling dat de agenda vol zit voor bepaalde tijd.

Neem gerust contact op via het contactformulier voor de boeking van jouw puppy-pakket.

puppy-pakket herder

Contacteer Sara –>